Női bajokat orvosoló gyógynövényteák |
x |
|
"A gyógynövények mind szellemi, mind testi állapotunkat befolyásolják"SUN BEAR Teák az "Erdők, mezők patikája" c. könyv tanácsai alapján.
Harmonizálja a női szervezetet, rendbe hozza a havi ciklust a következő tea keverék.
Bázistea női bajokra:
- Cickafark 30g
- Palástfű 30g
- Kamilla 20g
- Pásztortáska 20g
Ez az igen jóízű keverék jótékony kiegyensúlyozó hatást gyakorol a nőkre, akár van panaszuk akár nincs.
Kiegyensúlyozó tea:
· Orbáncfű 25g
· Citromfűlevél 15g
· Palástfű 15g
· Fekete sárkánygyökér /calla/ 15g
· Cickafarkvirág 15g
· Galagonya /levél és virág/ 5g
· Bodzavirág 5g
· Búzavirág 5g
· Körömvirág 2g
Ha a változás éveivel kapcsolatos panaszok következtében a nő annyira feszült idegállapotba kerül, hogy már önmagát sem tudja elviselni, akkor a következő keverék
|
Várandóság természetesen |
x |
|
A várandóság ideje alatt használható természetes anyagok tárháza. /Forrás:A bába válaszol c, könyv.
|
Szülés, gyermekágy |
x |
|
Milyen teákat, illóolajokat és homeopátiás eszközöket használhatunk a szülés és gyermekágy idején./A bába válaszol c. könyv alapján.
|
Ünnepi tea |
|
|
Ez egy rendkívül aromás gyümölcstea keverék. Igazi téli tea, átmelegíti az embert és íze a karácsonyi süteményekre és a forralt borra emlékeztet.
Almadarabkák 20 gr
Csipkebogyóhéj 15 gr
Citromfűlevél 15 gr
Hibiszkuszvirág /aprított/ 15 gr
Kakaóhéj 10 gr
Ceyloni fahéj 10 gr
Narancsvirág /aprított/ 5 gr
Narancshéj 4 gr
Citromhéj 3 gr
Szegfűszeg darálva 3 gr
|
Gyermek- és csecsemőteák cukor nélkül |
|
|
Ez a keverék, amelyet gyerekeknek javaslunk, friss ízű és élénkítő, ugyanakkor mint a gyerek- és csecsemőteák általában, szélhajtó füveket is tartalmaz. Ez a tea bármilyen korú gyermeknek és csecsemőnek is adható.
Gyermektea
Édeskömény 20 gr
Csipkebogyó maggal 20 gr
Hibiszkuszvirág 15 gr
Citromfűlevél 15 gr
Körömvirág virágja 15 gr
Borsmentalevél 7 gr
Kömény 5 gr
Kamilla 3 gr
|
A család háziteája |
Erdők, mezők patikája c. könyv |
|
A keveréket karácsonykor szép kis zacskókba lehet csomagolni és ajándékként adni, vagy illatos fűpárnát is lehet belőle készíteni. Figyeljünk azonban arra, hogy készletünket tavaszig elhasználjuk, hiszen akkor már friss teának való terem. Ez a keverék különösen jó hatású, ha vacsorához vagy elalvás előtt fogyasztjuk.
Citromfűlevél 36 gr
Kakaóhéj 20 gr
Borsmentalevél 14 gr
Hibiszkuszvirág 14 gr
Kamillavirág 7 gr
Fahéjkéreg 4 gr
Körömvirág-virág 3 gr
Búzavirág 2 gr
1 teáskanál keveréket leforrázunk 1 pohár teához. 2,3-3 dcl. 10 percig állás után leszűrjük és fogyasztjuk.
|
Frissítő tea |
|
|
A Frissítő teakeverék reggeli italnak alkalmas, de a nap bármelyik szakában fogyasztható, amikor felfrissülésre vágyunk.
Matelevél 25 gr
Csipkebogyó maggal együtt 25 gr
Hibiszkuszvirág 20 gr
Málnalevél 15 gr
Szederlevél 15 gr
|
Szomjoltó teák |
|
|
Minden évszakban fogyasztható
Hibiszkuszvirág
Csipkebogyó
Citromfű keveréke
Egyenlő arányú keveréket készitünk és leforrázás után leszűrjük és fogyasztjuk. |
Forró évszak italai |
x |
|
Hűsitő italok
Nyári tea
2 l teát készítünk a borsmenta és a citromfű friss leveléből és hibiszkuszvirágból úgy, hogy mindháromból egyforma mennyiséget veszünk. Beleöntjük egy jó adag bodzavirág szirupot / lásd lentebb/ és egy citrom levét.
A teát forrázzunk le és hagyjuk állni amíg kihűl, tegyünk hozzá szirupot és citromlevet, hűtve, jégkockával tálaljuk.
A bodzaszirup olyan különleges dolog , amellyel mindenfajta hűtött teának jobb ízt lehet adni. Friss bodzavirágból készül és magában hordozza annak enyhén fűszeres aromáját.
Bodzavirág-szirup
Kb. 50 db bodzavirágernyő
3 l víz
1 ½ kg cukor / vagy édesítő/
A bodzavirágot berakjuk egy nagy edénybe vizbe, és 24 órán át állni hagyjuk.
Utána átszűrjük a vizet, hogy ne maradjon benne virág.
Ezután már csak tartósítani kell cukorral, vagy cukornád-kristályokkal. Ezt beleöntjük és felforraljuk. Forralás után azonnal nagyon forrón tiszta üvegekbe töltjük. Egy évig eltartható ez a szirup.
Bodzalimonádé
5-6 bodzavirágernyő
5 l víz
1 citrom felkarikázva
1 kk. borkősav
40 dkg cukor
Az összetevőket összekeverjük 24 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük és lehűtve fogyasztjuk. |
|